Controleren van de kabels

Ingebouwde test om de Nova-Blend iD t/m iQ-summum te controleren
 
De Nova-Blend is een eenvoudig te bedienen en uiterst bedrijfszeker apparaat. Ook de levensduur is lang. Resultaat van zo'n 35 jaar ervaring met ontwikkelen en fabriceren. Ook service en onderhoud doen we in Nederland (Wormerveer).
 
Storingen aan het apparaat komen gelukkig zelden voor. Gebeurt het toch, dan gaat het bijna altijd om een snoertje. Om te voorkomen dat het apparaat opgestuurd moet worden, kunnen we alle snoeren met het apparaat controleren.

 
 
Het testen van de snoeren.
 
Klik op onderstaande link voor zo'n test. In het eerste deel wordt het doorlopen van de controles schematisch weergegeven, daaronder staat hetzelfde nogmaals uitgeschreven, voor wie wat moeite heeft met schema's.
 
Voor iets oudere apparaten, zonder display (schermpje) geldt dat er getest wordt met de Electrolyse. Waar in het schema het kader vermeld wordt, dient men het (blauwe) Electrolyse ledje te lezen. 
 
 
 
 U mag natuurlijk ook bellen, dan nemen we het samen door.


Tip 1 
 
Aan alle accessoires (naaldhouder, handelektrode, pedaal en adapter) zitten snoeren. Koperdraden, die na vaak buigen het een keer gaan begeven. Het moment waarop kan men sterk beïnvloeden. Daarom onderstaande tips:
  • Rol een snoer ruim op, zoals op bovenstaand plaatje. Wij zien (heel) vaak dat een snoer strak om de naaldhouder of handelektrode wordt gewikkeld. Breuken in de kabel en loskomen van de uiteinden (connector) zijn het gevolg.
  • Een veel voorkomende storing ontstaat, wanneer met een karretje of taboeret over de kabel wordt gereden. Reparatie is dan niet meer mogelijk.
  • Vergelijkbaar is, dat het snoer klem zit tussen een lade of de sluiting van een koffer.
  • En let op dat uw klant niet opstaat met de handelektrode in de hand.
 
Zo ontvangen we regelmatig snoeren ter controle

Deze manier van opbergen zal de levensduur van de snoeren met zeker 80% verkorten!!! 


Tip 2

Wanneer een snoertje het begeeft, kunnen wij meestal de zelfde dag een nieuwe sturen. Maar op het moment kunt u niet verder. Daarom raden wij aan om in reserve te nemen:

  • Naaldhoudersnoer*
  • Handelektrodesnoer
  • Pedaal
  • Ja, ja, ook een Blendpincet. Die valt altijd op de punt.

* Wanneer een naaldhoudersnoer bij de uiteinden stuk is gegaan (losse connector) kunnen we dat meestal repareren.